Tejmentes csokoládé ganache torta

A tejmentes desszertek világában egy különleges helyet foglal el a csokoládé ganache torta, amely nemcsak ízletes, de látványos kiegészítője is lehet bármely ünnepi asztalnak.

Hozzávalók:

Csokoládés Torta Hozzávalói:

  • Csokoládétorta alapanyagai ( liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, és növényi olaj)
  • Kávé (egy kis csésze erős kávé szokott lenni, ami segít kiemelni a csokoládé ízét)

Coconut Chocolate Ganache Hozzávalói:

  • Csokoládé (a200-300g )
  • Kókusztej vagy kókuszkrém ( a csokoládé mennyiségétől függően általában 200-250 ml kókusztej szükséges)
  • Juharszirup vagy cukor ízlés szerint (opcionális, mennyiség ízlés szerint, de általában 1-2 evőkanál szokott lenni)

Díszítéshez:

  • Friss bogyós gyümölcsök vagy bogyós gyümölcs kompót
  • Kókuszreszelék

Kompót bogyósokból (ha nincs friss gyümölcs)

  • 2 csésze fagyasztott málna vagy boysenberry
  • 2-3 evőkanál víz
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 csésze fagyasztott bogyós gyümölcs a végén adjuk hozzá

Tejmentes csokoládé torta alap

A torta elkészítése 170°C-ra előmelegített sütőben kezdődik. Egy 20-23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kell enyhén kiolajozni és sütőpapírral kibélelni. A csokoládés torta alapját egy nagy keverőtálban állítjuk össze összeállítani, ahol minden hozzávalót, kivéve a kávét, alaposan összekeverünk egy villával. Ezután öntsük hozzá a kávét is, és keverjük simára a tésztát. A tésztát öntsük a előkészített tortaformába, és süssük körülbelül egy órán át, amíg a beleszúrt tű tiszta nem marad.

A Ganache: Csokoládé és kókusz harmoniája

A csokoládé ganache elkészítése során a csokoládét darabokra törjük egy keverőtálba. Egy kis lábosban vagy a mikrohullámú sütőben melegítsük fel a kókusztejet vagy krémet a juharsziruppal vagy cukorral (ha használunk), majd öntsük a csokoládéra, és keverjük addig, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, és sima, fényes ganache-t nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.

Díszítés és tálalás

Amikor a torta teljesen kihűlt, kenjük be a ganache-val a torta tetejét és oldalait. Díszíthetjük friss bogyós gyümölcsökkel vagy bogyós gyümölcs kompóttal és kókuszreszelékkel. Ha friss bogyós gyümölcsök nem állnak rendelkezésre, készíthetünk kompótot is 2 csésze fagyasztott málnából vagy boysenbogyóból, 2-3 evőkanál vízzel és 2-3 evőkanál cukorral, amit körülbelül 5 percig forralunk, amíg a málna szétesik és sűrű szósz nem lesz belőle. Keverjünk hozzá még 1 csésze fagyasztott bogyós gyümölcsöt, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a tortára öntenénk.

Ez a csodálatos tejmentes csokoládé ganache torta nemcsak ízével, de látványával is elvarázsol mindenkit. Tökéletes választás lehet ünnepekre, születésnapokra vagy akár egy baráti összejövetelre is, ahol szeretnénk valami különlegessel meglepni vendégeinket.