Tejmentes áfonyás torta minden alkalomra

Ez a tejmentes áfonyás sütemény valódi különlegességet nyújt az édességek között. Egyszerű elkészíteni, és íze rendkívül gazdag.

Alapok

A hagyományos tejtermékek helyett növényi alapú alternatívákat használunk az áfonyás tortához. A friss áfonya adja meg a torta különleges ízét és színét. Friss vagy akár fagyasztott áfonyát is használhatsz.

Hozzávalók

Áfonyás Torta

  • 200 g (2 csésze) friss áfonya
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 210 g (1 és 1/2 csésze) sima liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 200 g (1 csésze) kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 120 ml (1/2 csésze) növényi olaj
  • 120 ml (1/2 csésze) mandulatej

Citromos Máz

  • 60 g (1/2 csésze) porcukor, szitálva
  • 1–2 evőkanál friss citromlé

Elkészítés

Ez a torta ideális reggelihez, uzsonnához vagy könnyű desszerthez. Az elkészítés egyszerű, és a friss, ízletes hozzávalók biztosítják, hogy kedvenced lesz.

1. Tészta elkészítése

Nem szükséges elektromos keverő; csak egy tálra és egy kanálra van szükséged. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, só) összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves összetevőket (tojás, vanília, olaj, mandulatej). Ne keverd túl, csak addig, amíg összeáll. Végül óvatosan forgasd bele az áfonya egy részét, amit kukoricaliszttel pre-ügyelsz, hogy ne süllyedjenek le a torta aljára.

2. Sütés

Süsd a tortát 180°C-on 35-40 percig egy 20 cm-es formában.

3. Citromos máz

A kihűlt tortát egy egyszerű citromos mázzal díszítjük, ami porcukorból és friss citromléből áll. Ez nem csak feldobja az ízeket, hanem a torta megjelenését is javítja. Az áfonyaszemeket a máz tetejére helyezzük, mint egy koronát.

Praktikus tanácsok

8-10 szeletre vágva, desszerttányéron tálald.

Süsd a tortát 180°C-on 45-50 percig egy 20 cm-es formában.

Hűtőben tárolva egy héten belül érdemes elfogyasztani.