Tejmentes áfonyás torta minden alkalomra

Az áfonyás sütemények között különleges helyet foglal el ez a tejmentes változat, amely nem csak egyszerű elkészíteni, de ízében is rendkívül gazdag.

Az alapok megértése

A tejmentes áfonyás torta elkészítése során az egyik legfontosabb szempont, hogy a hagyományos tejtermékeket helyettesítjük növényi alapú alternatívákkal.

Hozzávalók

Áfonyás Torta

  • 200 g (2 csésze) friss áfonya
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 210 g (1 és 1/2 csésze) sima liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 200 g (1 csésze) kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 120 ml (1/2 csésze) növényi olaj
  • 120 ml (1/2 csésze) mandulatej

Citromos Máz

  • 60 g (1/2 csésze) porcukor, szitálva
  • 1–2 evőkanál friss citromlé

Ez a tejmentes áfonyás torta tökéletes választás lehet reggeli teához, uzsonnához vagy akár egy könnyű desszerthez is. Az egyszerű elkészítés és a friss, ízletes összetevők garantálják, hogy ez a sütemény hamar a kedvenceid közé fog tartozni.

A tökéletes tészta

A torta tésztájának elkészítése rendkívül egyszerű, nem igényel elektromos keverőt, csupán egy tálra és egy kanálra van szükség. A tészta alapját képező száraz hozzávalókat – liszt, cukor, sütőpor és egy csipet só – egy nagy keverőtálban kell összekeverni. Ezután hozzáadjuk a nedves összetevőket: tojásokat, vanília kivonatot, növényi olajat és a mandulatejet. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát, csak éppen hogy összeálljon. Végül óvatosan forgassuk bele az áfonya egy részét, amit előzőleg egy evőkanál kukoricaliszttel kevertünk össze, hogy ne süllyedjenek le a torta aljára.

A frissesség jegyében

A torta ízvilágát friss áfonya teszi igazán különlegessé, amely nem csak ízben, de színben is gazdagítja a süteményt. Használhatunk recept friss áfonyát de fagyasztott áfonya is használható.

Citromos máz ás áfonya korona: Az utolsó simítás

Miután a torta kihűlt, egy egyszerű, de ízletes citromos mázzal koronázzuk meg, amely csak porcukorból és friss citromléből áll. Ez a máz nem csak tovább gazdagítja a torta ízét, de dekoratív megjelenést is kölcsönöz neki. Ezután mintegy koronaként elhelyezzük az áfonya szemeket atetején.