Rántott hús recept csirkemellből

A rántott csirkemell igazi klasszikus, amely generációk óta jelen van a családi asztalokon. Egyszerűsége és sokoldalúsága miatt szinte mindenki kedvence: kívül aranybarnára sült, ropogós, belül pedig szaftos és omlós.Ez a fogás nemcsak hétköznapi ebédként vagy vacsoraként állja meg a helyét, hanem ünnepi alkalmakra is kiváló, mivel könnyen variálható köretekkel és tálalási módokkal. A hagyományos panírozás mellett ma már egyre többen keresik a gluténmentes, változatot – ezért a recept alternatív változattal is bővült.

Legyen szó klasszikus ízekről vagy modern igényekről, a rántott csirkemell mindig biztos választás.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 tojás
  • kb. 100 g liszt
  • kb. 150 g zsemlemorzsa
  • olíva olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, ha szükséges, hártyákat, inakat eltávolítjuk. Kissé kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
  2. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. Ha van idő, pihentethetjük a fűszerezett húst hűtőben 15–30 percig, hogy jobban átjárják az ízek.
  3. Panírozáshoz előkészítünk három tálat: az elsőbe lisztet, a másodikba felvert tojást, a harmadikba zsemlemorzsát teszünk.
  4. A hússzeleteket először lisztbe forgatjuk, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje a panír.
  5. Serpenyőben bőséges olajat hevítünk. Amikor elég forró, közepes lángon aranybarnára sütjük benne a szeleteket mindkét oldalukon (kb. 3–4 perc oldalanként, vastagságtól függően).
  6. A kisült rántott húst papírtörlőn lecsepegtetjük, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
panírozott, sütőliszt, zsemlemorzsa, elkészítés, hús, főzés, grillezés, szelet, zsemlemorzsa, zsemlemorzsa,

1. Gluténmentes rántott csirkemell

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell
  • só, bors
  • 2 tojás
  • rizsliszt vagy kukoricaliszt a panírhoz
  • gluténmentes zsemlemorzsa (pl. kukoricás, burgonyás alapú)
  • olíva olaj a sütéshez

Elkészítés

Ugyanúgy készül, mint a hagyományos változat, csak a lisztet és a zsemlemorzsát gluténmentes alapanyagokkal helyettesítjük. A sütés ideje és módja változatlan.


© 2023 koserkonyha.hu – Az itt közölt tartalmak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek szakmai tanácsadásnak. Személyre szabott segítségért kérjük, forduljon szakértőhöz.